Napelem az otthonunkra

Otthonainkban egyre több eszköz működik elektromos árammal.
Napelemes rendszereink környezetbarát, biztonságos és
gazdaságos megoldást jelentenek a szükséges villamos
energia hosszú távú megtermelésére.

Spórolja meg villanyszámláját egy életre!

Egy napelemes rendszer jelentős kiadás lehet a családok számára, azonban kevés olyan gyorsan és garantáltan megtérülő befektetés van:

Nincs több villanyszámla

A jól tervezett napelemes rendszerrel fedezheti teljes villamosenergia igényét és 0 Ft-ra csökkentheti villanyszámláját

Élettartam 1/3-án belül megtérül

Az elmúlt években sokat javult a napelemes rendszerek megtérülése, így ma már 8-10 év alatt reálisan a pénzénél lehet

Évtizedekig garantáltan termel

Minőségi technológiával akár 25 évnél is tovább élvezheti a napenergia nyújtotta gazdasági és környezeti előnyöket

Növeli az ingatlan értékét

A napenergia javítja otthona energiahatékonyságát és ezáltal bizonyítottan növeli az ingatlan értékét és versenyképességét.

Így érheted el célodat, hogy megszűnjön a villanyszámlád!

1. KALKULÁCIÓ
2. ÉRDEKLŐDÉS
3. HELYSZÍNI FELMÉRÉS
4. VÉGLEGES AJÁNLAT
5. ÜGYINTÉZÉS
6. SZERZÖDÉSKÖTÉS
7. ENGEDÉLYEZTETÉS
8. TELEPÍTÉS
1. KALKULÁCIÓ

Online kalkulátorunkkal néhány egyszerű adat megadásával segítünk megbecsülni leendő napelemes rendszere főbb jellemzőit.

2. ÉRDEKLŐDÉS

Adja le érdeklődését és szakértőnk visszahívja.

3. HELYSZÍNI FELMÉRÉS

Díjmentes!

Szakértőnk a telepítés helyszínén felveszi a felmérési jegyzőkönyvet.

4. VÉGLEGES AJÁNLAT

A helyszíni felmérés alapján a szakemberek elkészítik a végleges ajánlatot.

Végleges ajánlatok az esetek 80%-ában megegyeznek az előzetes ajánlattal, egyedi kérések, illetve eseti megoldások esetén lehetséges eltérés.

5. ÜGYINTÉZÉS

Segítünk a pályázati ügyintézésben, amennyiben pályázat útján szeretnéd célodat elérni.

6. SZERZÖDÉSKÖTÉS

A napelemes rendszer megrendelését szerződéskötéssel hivatalosítjuk. A szerződés életbe lépésének feltétele az előleg kifizetése, mely a rendszer árának 20%-a.

7. ENGEDÉLYEZTETÉS

A szerződéskötést követően szakemberek elindítják az áramszolgáltató felé az engedélyeztetési folyamatot. Az engedélyeztetési folyamat több részből áll*:

  • Igénybejelentés
  • Szolgáltató válasza az igénybejelentésre
  • Csatlakozási dokumentáció elkészítése
  • Csatlakozási dokumentáció jóváhagyása

*Az engedélyeztetési folyamat időintervalluma az egyes áramszolgáltatóknál eltérő lehet, általában 60–90 napot vesz igénybe lakossági napelemes rendszer esetén.

8. TELEPÍTÉS

Napelemes rendszerét munkatársaink 1-2 nap alatt felszerelik.

  • Rendszer kivitelezését követő készre jelentés
  • Mérőóra csere

MFB 0%-OS HITEL IGÉNYLÉS

Szeretné növelni lakásának, házának energiahatékonyságát? Mi segítünk az energiaforrás telepítésében, és az ehhez szükséges anyagi forrás csaknem egészének megszerzésében, mindösszesen 10%-os önrészre van szükség.

Villanyszámla helyett, saját napelemes rendszerét törlessze!

 

További információ
Napelemes rendszer

Árajánlat kalkulátor

GYAKORI KÉRDÉSEK

A napelem rendszer nélkülözhetetlen kellékei közé tartoznak a napelem modulok/panelek, a hozzá tartozó speciális kábelek és csatlakozók, az áramátalakító (más néven inverter), egyéb villamos berendezések, mint például a túlfeszültség védők, kapcsolók, és végül a napelemeket a tetőhöz rögzítő fémszerkezet, az ahhoz tartozó szerelvényeivel.

Ez minden esetben a választott napelempanel teljesítményétől függ, 1 kWp rendszerméret esetén ez körülbelül 4 vagy 3 db panelt jelent.

Napelemredszerek esetében beszélhetünk szigetszerű működésű illetve hálózat párhuzamos üzem működésű napelemrendszerről.

Szigetszerű működésű napelemrendszer esetén a megtermelt többletenergia akkumulátoron kerül tárolásra. Amennyiben napelemünk nem termel (például borús idő, éjszaka stb.), az energia az akkumulátorról kerül felhasználásra akkora mértékben, amekkora az akkumulátoron tárolásra került.

Hálózat párhuzamos üzem esetén a hálózat látja el az akkumulátor szerepét. A megtermelt többletenergiát a hálózat veszi fel, míg olyan esetben mikor a napelem nem termel, az energiát a hálózatról vételezi az ügyfél. Ilyen esetben kétirányú mérőóra szükséges, az elszámolás pedig szaldó elszámolással történik.

Magyarországon 1 kW-os napelem rendszerrel számolva ez az érték, alapul véve a már meglévő napelemes rendszerek adatait, 1050 és 1250 kilowattóra között van évente. Ugyanakkor ezt az adatot nagyban befolyásolja a tető tájolása, dőlésszöge és a földrajzi helyzet, tetőárnyékoltság is. Leghatékonyabb a déli tájolású telepítéssel érhető el.

E tekintetben számtalan tényezőt kell szemügyre venni – függ a telepítés körülményeitől (tetőtájolás, árnyékoltság), telepített napelem és inverter típusától. Az általunk küldött ajánlatban minden esetben feltüntetjük az általunk kínált napelemre, inverterre és a telepítés körülményeire vonatkozó megtérülési időt.

A napelemek telepítéséhez szükség van a helyi áramszolgáltató (E.ON, ELMŰ, DÉMÁSZ stb.) írásbeli engedélyére. E tekintetben mellékelni kell a tervezett napelemes rendszer konkrét tervezetét, műszaki adatait és dokumentációit. Egy másik feltétel, hogy a villamos hálózat alkalmas legyen a termelt áram fogadására. Ezen engedélyezési folyamatot mi teljesen átvállaljuk ügyfeleinktől és az engedélyeztetés folyamatáról teljes körű, naprakész tájékoztatást adunk. Műemlékvédelem alatt álló ház esetében, illetve társasházaknál külön engedélyekre is szükség van, ezen engedélyek megszerzése az ügyfelek feladata.

Természetesen. Mindez csakis akkor, ha a napelem rendszer felszerelése után beszerelésre kerül pl. egy villamos kazán vagy szobánként bárminemű villamos fűtő berendezés.

Halózat párhuzamos üzem esetén mindenképp, de az esetben ilyenkor nem a saját rendszerünk termeli az energiát, hanem a hálózatról vételezzük az áramot. A napelemes rendszer és a külső, szolgáltató által működtetett hálózat együttműködik. Ha a napelem kevesebbet termel, mint amire szükségünk van, a többit a külső hálózatból kapjuk. Ha többet termel, mint amit elhasználunk, a maradékot a külső hálózatba tölti fel. Ezért van szükség az oda-vissza mérő villanyórára.

Elérhetőségünk
Stonehenge Cégcsoport

7400 Kaposvár, Fő utca 7.

shbankhaz@shbankhaz.hu

Kövess Minket!

Facebook

Instagram