Felejtse el a REZSIJÉT mert
MI tudunk rá megoldást:

Környezetbarát energiatermelés, alternatív fűtés- és energiarendszer megújuló energiával építkezőknek és felújítóknak egyaránt: napelemmel, hőszivattyúval és szakértelmünkkel, amellyel nemcsak pénztárcáját, de környezetét és egészségét is kíméli, kiszámítható jövőt biztosítva általuk.

Hosszútávú befektetés:

Megújuló, alternatív energiaforrásokkal környezetünk és egészségünk védelméért, a kiszámítható jövőért

Hőszivattyúval a korszerű fűtésrendszerhez, teljes fűtéshez, hűtéshez és melegvízhez; a teljes gázszolgáltató függetlenséghez

A hagyományos fűtési rendszer kiváltása mellett függetlenítheti magát az energiahordozók áremelésétől is

Szakértelmünkkel az Ön biztonságért, nyugalmáért, kényelméért, minden egy helyen, egy kézből

Napelemmel a teljes áramellátáshoz és a hőszivattyú működéshez

Így érheted el célodat, hogy megszűnjön a gáz- és villanyszámlád!

1. KALKULÁCIÓ
2. ÉRDEKLŐDÉS
3. HELYSZÍNI FELMÉRÉS
4. VÉGLEGES AJÁNLAT
5. ÜGYINTÉZÉS
6. SZERZÖDÉSKÖTÉS
7. ENGEDÉLYEZTETÉS
8. TELEPÍTÉS
1. KALKULÁCIÓ

Online kalkulátorunkkal néhány egyszerű adat megadásával segítünk megbecsülni leendő napelemes rendszere főbb jellemzőit.

2. ÉRDEKLŐDÉS

Adja le érdeklődését és szakértőnk visszahívja.

3. HELYSZÍNI FELMÉRÉS

Díjmentes!

Szakértőnk a telepítés helyszínén felveszi a felmérési jegyzőkönyvet.

4. VÉGLEGES AJÁNLAT

A helyszíni felmérés alapján a szakemberek elkészítik a végleges ajánlatot.

Végleges ajánlatok az esetek 80%-ában megegyeznek az előzetes ajánlattal, egyedi kérések, illetve eseti megoldások esetén lehetséges eltérés.

5. ÜGYINTÉZÉS

Segítünk a pályázati ügyintézésben, amennyiben pályázat útján szeretnéd célodat elérni.

6. SZERZÖDÉSKÖTÉS

A napelemes rendszer megrendelését szerződéskötéssel hivatalosítjuk. A szerződés életbe lépésének feltétele az előleg kifizetése, mely a rendszer árának 20%-a.

7. ENGEDÉLYEZTETÉS

A szerződéskötést követően szakemberek elindítják az áramszolgáltató felé az engedélyeztetési folyamatot. Az engedélyeztetési folyamat több részből áll*:

 • Igénybejelentés
 • Szolgáltató válasza az igénybejelentésre
 • Csatlakozási dokumentáció elkészítése
 • Csatlakozási dokumentáció jóváhagyása

*Az engedélyeztetési folyamat időintervalluma az egyes áramszolgáltatóknál eltérő lehet, általában 60–90 napot vesz igénybe lakossági napelemes rendszer esetén.

8. TELEPÍTÉS

Napelemes rendszerét munkatársaink 1-2 nap alatt felszerelik.

 • Rendszer kivitelezését követő készre jelentés
 • Mérőóra csere

MFB 0%-OS HITEL IGÉNYLÉS

Szeretné növelni lakásának, házának energiahatékonyságát? Mi segítünk az energiaforrás telepítésében, és az ehhez szükséges anyagi forrás csaknem egészének megszerzésében, mindösszesen 10%-os önrészre van szükség.

Villanyszámla helyett, saját napelemes rendszerét törlessze!

 

További információ
Napelemes rendszer

Árajánlat kalkulátor

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hőszivattyú:
A hőszivattyú olyan berendezés mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani.

Fajtái:
Levegő – víz: A hőenergiát a levegőből vonja el és azt víznek adja át. Ezzel a kialakítással vizes rendszerű fűtési hálózatokat üzemeltethetünk. Pl.: radiátoros fűtés, padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés stb.
Levegő – levegő: A hőenergiát a levegőből vonja el és azt levegőnek adja át. Ezzel a fajta hőszivattyúval légfűtést üzemeltethetünk. Ilyen az összes hűtő-fűtő oldalfali splitklíma (légkondi), a VRV rendszerek és egyéb speciális kialakítású hőszivattyúk.

Víz-víz: A hőenergiát folyadékból vonja el és azt víznek adja át. Az ilyen fajta hőszivattyúkkal vizes rendszerű fűtési hálózatokat üzemeltethetünk. Pl: radiátoros fűtés, falfűtés, mennyezetfűtés stb.

Napelem:
A napelem olyan fotovillamos elem, amely a Nap sugárzási energiáját közvetlenül alakítja át villamos energiává.
A napelem akkor is működik, mikor nem süt a nap, hiszen a szórt fény is termeli az elektromos áramot.

Napkollektor:
A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napenergia felhasználásával közvetlenül állít el ő fűtésre, vízmelegítésre használható hőenergiát.

A válasz a COP – azaz jósági fok mérőszámában rejlik.

Coefcient Of Performance, melyet magyarul Jóságfoknak szoktunk hívni. A COP érték azt határozza meg, hogy egy hőszivattyú egy egységnyi (1 kW) elektromos áram felhasználásával hány egységnyi (1 kW) hőenergiát képes előállítani.

Míg egy gázkazán 1 egységnyi gázmennyiségből 1 egységnyi hőmennyiséget képes előállítani, addig a hőszivattyúk esetében ez a szám legtöbbször 1:4, azaz a felvett energiából 4-szer annyi hőenergiát képes előállítani.

Az energiahatékonyság az egységnyi termék vagy szolgáltatás legyártásához/ellátásához szükséges energia.

Az energetikai tanúsítványra több definíciót is találhatunk.

 • Az energetikai tanúsítvány egy olyan eljárási- és számítási módszer alapján kiállított dokumentáció, amely a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az épületekre vonatkozó energetikai besorolást határozza meg. A tanúsítás elsősorban egy adott épület állapota, épületgépészeti megoldásai és energiafelhasználása figyelembe vételével készül el.
 • Az adott ingatlan egy fűtött négyzetméterére vonatkozó energiafelhasználását mutatja meg. A számításoknál a legfontosabb: a lehűlő felületek nagysága, h őszigetelő képessége és tájolása. Az értékeléshez ezután a legfontosabb adat a fűtés és melegvíz-ellátás, valamint világításra fordított energiafelhasználás.

Áramszolgáltatói engedélyt kell kérnünk, hogy a központi rendszerre visszatápláljuk a megtermelt villamos energiát, ad-vesz mérőórán keresztül.

Ad-Vesz (szaldós) mérő:

Kétirányú mérésre alkalmas fogyasztásmérő. Hálózatra tápláló rendszer esetén a fölösleges (háztartási fogyasztáson felül) termelt villamos energiát a hálózatba tápláljuk vissza. A fogyasztó által megtermelt villamos energiát az áramszolgáltató átveszi – a mérés elvéből eredően – a szolgáltatott egységáron. A naperőmű által termelt villamos energia és a közcélú hálózatból vételezett villamos energia különbözetét fizetjük, többlet termelés esetén pedig visszakapjuk a szolgáltatótól.

Magyarországon egyértelműen NEM a válasz magánszemélyek esetében, hiszen a többlettermelés után jóval kevesebb összeget fizet a helyi áramszolgáltató, mint amennyiért értékesíti azt.

Inverter (DC/AC konverter):

A napelemek és a hálózat közötti kapcsolatot biztosító eszköz; elsődleges feladata a modulok szolgáltatta egyenáram átalakítás szinuszos váltakozó árammá. Hálózatra kapcsolt esetben az inverter további szinkronizációs és védelmi feladatokat is ellát, ami biztosítja az erőmű illeszkedését az áramszolgáltatói követelményekhez.

A megtérülési idő, az-az időtartam, amikorra a befektetésünk összegét megtermeli a naperőmű, azaz amortizálódik.

Kiszámításánál figyelembe kell venni a hozamon felül az eszközök öregedését, a villamos energia árának növekedését és még számos további tényezőt is. (pl: állandó üzemi költségek: biztosítás, karbantartás stb.) Az energetikai rendszer tervezésénél egyik legfontosabb szempont a megtérülési idő figyelembe vétele.

2008-tól a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvény, valamint az annak végrehajtásáról szóló 273/2007. (X.19.) Korm. rendelet bevezette a háztartási méretű kiserőmű (a továbbiakban: HMKE) fogalmát.

HMKE-nek min ősül az a villamosenergia-termel ő berendezés, amelyre az alábbiak

jellemzők:

 • közcélú kisfeszültségű hálózathoz, illetve kisfeszültségű magán- vagy összekötő vezeték hálózatra csatlakozik,
 • erőművi névleges teljesítőképessége nem haladja meg a felhasználó rendelkezésre álló teljesítményének mértékét
 • maximum 50 kVA erőművi névleges teljesítőképességű

Elérhetőségünk
Stonehenge Cégcsoport

7400 Kaposvár, Fő utca 7.

shbankhaz@shbankhaz.hu

Kövess Minket!

Facebook

Instagram